2010. október 30., szombat

Éjszakai vonatozás

(2010.10.29. 24:00 - 2010.10.30 05:40, Székesfehérvár)

Úgy gondolom, az ember mindig legyen kedves, főleg ha nő, főleg ha egyedül utazik, főleg ha éjszaka, és a legindokoltabb abban az esetben, ha éppen szivességet akar kérni (legyen szó akár csak egy kiskanálról :))
Mindig meglepődök, hogy egy mosollyal ésegy köszönömmel mennyi mindent elérhetek :)
Végre van időm, és nem kell mást tennem, mint ébren maradni :), és így van lehetőségem végiggondolni az elmúlt napokat, esetleg fogadkozni (bár nincs szilveszter, dehát miért is kéne addig várnom? :)), tervezni (a hétvégére, a szünetre, a látogatásokat, alkotásokat, sütiket...) és rendszerezni a "félkómás" viágmegváltó terveimet, filozófiai felismeréseimet :) - rászoktam arra, hogy mikor még nem tudok, de már ébren maradni sincs erőm, elgondolkozok és esetleg bepötyögöm a telómba, ha másra nem hát arra jó lesz, hogy reggel jót röhögjek az összefüggéstelen mondatokon, amik este még jó ötletnek tüntek :)

Este tízig dolgoztam, éjfélre értem Székesfehérvárra, ahonnan továbbindult a vonatom 5:40kor, és reggel kilenc körül értem teljesen haza :):)...én egy utazóművész vagyok :)

De az átgondolás, számvetés elég jól sikerült...kb 12 oldalt írtam azon az éjszakán :)

2010. október 26., kedd

Lusztigh Mária - Az év cukrásza

http://www.vendeg.hu/cikk/lusztigh_maria_es_kovacs_janos_az_ev_cukraszai

Mikor meginterjuvoltuk csak ennyit mondott:
"Aki benne van a szakmában és csinálja nap mint nap, annak inkább lelkileg kell készülnie a versenyre, mert kap az ember hideget és meleget egyaránt...Kérdezték tőlem mennyit készültem a versenyre? Ha azt mondom 25 évet, az is igaz, ha azt mondom egy hetet az is igaz :)


Büszkék vagyunk rá:) és örülünk, hogy tanít minket :) :)

 






Kezek...

Tegnap a metrón elrévedtem pár pillanatra, mikor elgondolkoztam azon, hogy kiről mennyit árul el a keze? Megnéztem persze a sajátomat is. És arra jutottam (ismét:)) hogy nem nevezhető kecses női kéznek...erős, és szerintem, ahogy dolgozok ez csak fokozódik...rövidre vágott, lakkozatlan körmök (mivel se a Mekiben, se a suliban nem lehetek kifestett körömmel)...és akkor még nem beszéltünk a kisebb-nagyobb égésekről... irigykedve néztem pár pillanatig a szép, kecses manikűrözött körmöket...de az nem én lennék:)
Aztán a nagymenő fiúk lerágott körmű kezeit...a lányok szinesre lakkozott körmét...és az öregasszonyok eres, májfoltos eldeformálódott kezét...annyira mama jutott eszembe...


2010. október 25., hétfő

Megkaptuk a kolis képeket...


Bár akkor nagyon utáltunk mindent, ami a közösségi életről és a csapatos vonulgatásról szólt, most igazán örülök hogy vannak képek a "szép időkről"...:)



 (drága szobatársaim: Bea, Andi, Dóri)

 (első héten még csak 5en voltunk: Andi, Bea, Linda, Dóri, Én)

(Mátyás-templomos, várlabirintusos, Halászbástyás délután:)

 (a labirintusból visszafelé jövet ránkjött, hogy játszunk turistát és fotózkodtunk egy giccses művirággal...:)
Lívi, Linda, Én, Chinti)








2010. október 24., vasárnap

Design Budapesten




Szász Endre - Dózsa György- úti metromegálló
http://varosjaro.blog.hu/2008/05/09/szasz_endre_metro
És ez is Budapest, ez is kultúra:)
Hegedű utca, Tűzraktér






Vasarely-s homlokzat(ok)
http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=18219
http://streetart.blogol.hu/?tag_id=3642

Hétvége

Kolesz. A változatosság kedvéért most a Hegedű utcai:S. Hárman voltunk a Fábryból, mindegyikönk dolgozott...tehát felváltva aludtunk és dolgoztunk. Mikor visszaindultunk azzal búcsúztunk az ottani "szobatársunktól", Anettól, hogy kivonulnak a vámpírok, lezárul a sötét korszak...:)




Pénteken és szombaton is dolgoztam...a vasárnapot meg szinte végigaludtam. Tehát tanulnom még ma este kell. A suliban véglis jól állok:) sok jegyem van, és pár kivételével ötösök. Ami meg nem az, azt majd kijavítom:)
Jól érzem magam, pénteken egy szakiskolában voltunk (Maglódi út 4.), ahol megnéztük:
- hogy a hentes bácsi hogy kapja szét a féldisznót,



- hogy milyen egy "konzervgyár" - éppen szederitalt gyártottak...
- és hogy hogyan készül a sör.


Komolyan mondom, kicsit megint előjött, a "hadd tanuljak meg mindent" énem:)
ja igen, visszafele úton együtt buszoztam-metróztam a tanárurammal, és spanoltunk egy kicsit...még Hemingwayről is beszélgettünk:)



Ádám lassan két hete lóg a suliból, dolgozni se jár be mindig... nem gondoltam hogy ennyire komolytalan. szombaton megbeszéltük, hogy ma átmegyek hozzá, hogy átnézzem vele a gazdaságot, de nem volt otthon, és a telefont sem vette fel, így tíz perc után feladtam, és fortyogva "hazajöttem".
Mindig megfogadom, hogy többet nem segítek neki, de nem birok nemet mondani, ha segítséget kérnek tőlem...

Az albérlet projektet nem akarom feladni, de ha a tandíjamat is én állom, nem fog beleférni a költségvetésbe... olyan jó lett volna ha a csajokkal összejön:S de még nem tettem le róla teljesen...

Éjszaka ahogy menetem a munkából vissza a koliba, megint olyan sok szépet láttam a troliból...szobrokat, épületeket...olyan jó lenne, ha le tudnám őket fotózni:)
A kolesztól pár utcára (Nagymező utca) felfedeztem egy épületet, ami meglehetősen siralmas állapotban van, de nekem nagyon tetszik...jó eljátszani a gondolattal, hogy hogyan hoznám helyre, vagy hogy milyen lehetett fénykorában...és atetején van egy nagyablakos "műteremlakás"...vagy negyed órán keresztül álltam az utca másik oldalán és bámultam elandalodva a házat:)
Ezekért a pillanatokért szeretem Budapestet
Szerintem nem sértő, hogy a tükörüveg homlokzatú irodaházak mellett elférnek a neogótikus, vagy neoromán épületek...a körfolyosós társasházaktól egy sarokra a centerek, plázák...
Például a még mindig épülő Rákóczi Centerrel szemben (aminek homlokzata szintén üveges narancssárga és élénkzöld) van a régi palotákat idéző homlokzatú Novotel (Palace) Hotel...

2010. október 21., csütörtök

Ősz


Nem csak a vékony cipőim miatt érzem, egyre biztossabban hogy vége a nyárnak. Szeretem az ősz is, főleg ha van zárt cipőm:)
Ma a metrón láttam hogy még oda is bekavarta a hulló leveleket az októberi szél... egy kis természet a nagyvárosban:)
Tegnap a Dunaparton, ahogy néztem a Margitszigetet, jutottak eszembe a mi szép őszi bakonyi erdőink:) Csehbánya felé menet gyönyörűek, de a házzal szembeni hegyen is szép az a sokszínűség a lemenő nap sugarainak fényében...na, az ilyen gondolatoktól lesz honvágyam:D











És a végére egy őszi hangulatú rekonstrukciós várrajz:)
http://www.latvany-terkep.hu/magyar/oldalak/varrajzok/
http://jupiter.elte.hu/matrafuredbenevar/benevartortenet.htm?
http://jupiter.elte.hu/matrafuredbenevar/038szabobenevar.htm